}
Tel:+34 977340850   

Cas de presumpte maltractament del gos Shiro

La comissió per a la Defensa dels Drets dels Animals de l'ICAReus va gestionar un cas de presumpte maltractament d'un gos anomenat Shiro l'any 2019, en què la Guàrdia Urbana va aixecar acta. Tot plegat, es va dur a terme a través de l'associació EsperanzaDogs. La béstia, un cop comissada va ser traslladada a La última Llar. L'entitat animalista es va personar en l'expedient administratiu com a interessada i Shiro l'hi va ser cedit. En aquests moments, busca una família que l'adopti, tràmit que no té cap mena de cost i on també col·labora l'entitat animalista Escudo Animal. El comportament de Shiro és tranquil i submís, s'avé tant amb gossos mascles com femelles i està pendent d'esterilitzar-se. Les persones interessades poden posar-se en contacte mitjançant el mail de la comissió (cpda@advocatsreus.cat) i l'entitat (esperanzadogs@gmail.com). 

Des de l'àrea de Recursos Humans i Medi Ambient de l'Ajuntament i de forma recent, es va elaborar la resolució de l'expedient sancionador, en la qual es formalitzava la cessió de la custòdia de l'animal a EsperanzaDogs i la imposició d'una multa a la persona a càrrec de l'animal. 

La infracció, considerada de caràcter lleu en matèria de maltractament animal, va consistir en "colpejar un gos amb una corretja, sense constar acreditades lesions", es fa constar al text del decret. A més, en altres punts, també s'esmenta danys fets a un altre animal, que respon al nom de Sora, que presentava lesions greus produïdes, presumptament, per la mateixa persona. En aquest cas i com a mesura cautelar, Sora va ser acollida per EsperanzaDogs, ja que el cas resta pendent de judici. Tan aviat com ens sigui possible, informarem de com avança el seu cas. 

Per Decret de data del 29 d'octubre de 2019, s'acordava, d'altra banda, "mantenir la mesura cautelar adoptada el 18  d’abril de 2019, consistent en el comís del gos Shiro, fins a la resolució de l’expedient administratiu o bé del procediment penal"; i, pel que fa al gos Sora, es va adoptar el seu comís, atès que un informe tècnic "considerava que hi havia indicis de maltractament". 

Actualització del cas de la gossa Sora, ara coneguda com a Kènia (octubre 2023)

Els cas de la gossa Sora, ara coneguda com a Kènia, va arribar a judici aquest passat 5 d'octubre de 2023 i els mitjans de comunicació locals es van fer ressò: és el cas de Reusdigital.cat i Canal Reus. Ara podeu llegir aquí la sentència, que ha sortit recentment. En resum, van jutjar el propietari del gos, acusat de delicte de maltractament animal i aquest va ser condemnat a set mesos de presó.