}
Tel:+34 977340850   

Formació_Drets Humans: El nou pacte europeu sobre migracions i asil, un anàlisi des de la protecció dels DDHH

La Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana, presidida per l’Excm. Sr. Jesús Sánchez, Degà de l’ICAB, ha organitzat un webinar que porta per títol: “EL NOU PACTE EUROPEU SOBRE MIGRACIONS I ASIL, UN ANÀLISI DES DE LA PROTECCIÓ DELS DDHH”, el qual se celebrarà el dimarts, 20 de febrer de 2024 a les 16:00h, per ZOOM.

 

Al desembre de 2023 el Consell de la UE i el Parlament Europeu van arribar a un acord en els elements bàsics de les mesures que reformaran el sistema europeu de migració i asil de la UE. Aquest pacte va ser una proposta legislativa que la Comissió va realitzar amb l’objectiu d’aportar noves solucions jurídiques i polítiques per afrontar les necessitats i desafiaments que plantegen els fluxos migratoris a Europa.

Tot i que la societat civil de la UE ha celebrat algunes de les mesures previstes en el pacte, aquest també ha estat criticat, ja que es considera que no ha posat solució a les problemàtiques existents del sistema, i que aquest es centra en gran mesura en qüestions de retorn, control i externalització de fronteres.

 

En aquest webinar s’analitzaran aquestes mesures proposades, que encara han de ser aprovades en la seu del Parlament Europeu i del Consell de la UE.

 

La presentació anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Marta Martínez i Gellida, presidenta del CICAC i degana del Col·legi d’Advocades i Advocats de Tortosa, i de l’Excma. Sra. Estela Martín, vicepresidenta de la Subcomissió d’Estrangeria del CICAC i degana del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona.

 

La moderació anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Carles McCragh, coordinador de la Comissió de DDHH del CICAC i degà emèrit de l’ICAG.

 

Intervindran:

  • Sr. Jordi Solé, eurodiputat del grup Verds/ALE per Esquerra Republicana, membre del Subcomitè de treball del Parlament Europeu en DDHH.
  • Sra. Patrícia Fernández, advocada de la ONG Coordinadora Barrios.

 

En finalitzar hi haurà torn de preguntes.

 

Inscripcions gratuïtes:

 

WEB https://www.cicac.cat/?p=32702

Inscripcions https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_y89e-i_6S4mX-DkaFeVDZg#/registrationImatges relacionades

po